Videoövervakning och CCTV – viktiga funktioner

Panasonic’s övervakningslösningar har en stor mängd funktioner som refereras till på denna site. Alla kameror eller alla inspelningsutrustningar har inte alla funktioner. Det ska finnas referenser på produktnivå kring vilken produkt som har vilka funktioner.

Adaptive Black stretch

adaptive black strech

Adaptive black stretch gör tillsammans med andra tekniker att man ökar skärpan i bilden i områden som exempelvis är skuggiga eller mörka. Tekniken gör skuggiga områden skarpare och mer synliga i realtid utan att förstöra de ljusa områdena.

Läs mer

Ansiktsigenkänning (WDR)

ansiktsigenkänning wdr

Ansiktsigenkänning i Panasonics övervakningskameror hänger ihop med en funktion som kallas för face wide dynamic range (WDR) och möjliggör högre upplösning för identifiering av personer på bilderna.

Läs mer

Analog video output PAL alt NTSC

pal ntsc

Vissa av Panasonics övervakningskameror har möjlighet att formatera om den utgående signalen från övervakningskameran till en analog signal enligt det europeiska formatet, PAL eller det amerikanska formatet NTSC.

Läs mer om Panasonic Övervakning

Auto back Focus

Autoback focus, så kallad ABF är en funktion som automatiskt justerar övervakningskamerans focus vid tillfällen när så behövs.

Läs mer

Auto tracking

auto tracking

Autotracking är funktionen som automatisk följer personer där man övervakar en plats där det inte förväntas vara någon på helgerna exempelvis.

Läs mer

Avfuktning

avfuktning

Övervakningskameror med avfuktning har en teknologi inbyggt som förhindrar att vattendroppar skapas genom att påverka vattenångan så den inte kan fällas ut.

Läs mer

Face matching

face

Med funktionen ansiktsmatchning så får man en avancerad matchning av ansikten i realtid. Systemet kan jämföra bilder i övervakningen mot kända ansikten i systemet.

Läs mer

Fjärrstyrda kameror

fjärrstyrda kameror

Fjärrstyrda övervakningskameror kan placeras i princip överallt och genom att skicka datat till en centralt övervakningscentral kan kostnaderna för bevakning och bemanning ofta hållas nere.

Läs mer

Komprimering - H.264

h264

H.264 är ett vanligt format att skicka digitala video och TV strömmar inom inte minst BroadCasting industrin. Detta eftersom bandbreddsutnyttjandet är optimerat och betydligt mer komprimerat än exempelvis MPEG-4.

Läs mer

Hög Bildkvalitet

uniphier hög bildkvalitet

En av de viktigaste parametrarna när man har kameraövervakning är bildkvaliten. Detta för att kunna urskilja detaljer och identifiera personer på bilderna.

Läs mer

Video Motion Detection (i-VMD)

i vmd video motion detection

Video Motion Detection ger övervakningskameran funktionen att avgöra i realtid om något har hänt som gör att man vill larma om händelsen.

Läs mer

Övervakningskamera utomhus - IP66

ip66

När en kamera uppfyller IP66 så är den dels intrångsskyddad för så små objekt som dammkorn samt i princip vattentät, åtminstone för nederbörd eller kraftiga vattenstrålar och liknande.

Läs mer

Mörkerseende - Infraröd kamera

mörkerseende

Panasonics övervakningskameror har möjighet att utsmyckas med ett IR filter som möjliggör att kameran kan se i mörker.

Läs mer

Utnyttja tidigare investeringar

tidigare investeringar

Panasonic möjliggör integration av befintliga analoga övervakningslösningar med nyare modernare IP baserad övervakningskameror.

Läs mer

Lagring/Storage

lagring storage

Övervakningsdata tar mycket plats i form av lagring. Se hur du med bättre bildkvalitet och längre inspelningstider också optimerar kostnaderna för lagring. Du kan exempelvis spela in på våra video recorders eller spara ned film på SD-kort.

Läs mer

ONVIF - lätt att integrera

onvif

De flesta övervakningsprodukterna hos Panasonic stödjer ONVIF. För att möjliggöra integrering av olika kameraövervakningslösningar så har standarden ONVIF tagits fram. ONVIF stöds av de flesta tillverkare av övervakningsutrustning.

Läs mer

Bildstabilisator

bildstabilisator

Övervakningskameror med bildstabilisator gör att fokus och bildkvalitet kan ställas in automatiskt när så behövs. Exempel kan vara när kameran är monterad på utsätta ställen och där störs av väder och vind

Läs mer

Progressiv Scan

progressive scan

Med progressive scan så förenklas processeringen som TV apparater behöver stödja för att exempelvis klara av att leverera HDTV.

Läs mer

Pan Tilt Zoom (PTZ)

pan tilt zoom

Pan Tilt Zoom funktionalitet kommer utav att kameran kan vridas i horizontellt och vertikalt. Dessutom kan kameran zooma. Detta ger kameran möjlighet att täcka ett mycket stort område med en och samma kamera.

Läs mer

SD5 - Super dynamic

sd5 super dynamic

Det finns många flera ingående komponenter som utgör stommen i Panasonics SD5 teknologi. Tekniker som känner av att objekt flyttats, automatisk fokus justering samt allehanda tekniker för att förstärka skärpa i ljus, motljus och mörker.

Läs mer

Skalbarhet i lösningen

skalbarhet övervakning

För större företag eller företag som växer snabbt är det viktigt att ha en övervakningslösning som går att växa i utan att man behöver byta hela lösningen. Det finns övervakningslösningar från Panasonic som rymmer både stora och små företag.

Läs mer

Skydd mot vandalism

vandalsäker övervakningskamera

En person som utövar brott vet givetvis att oskadliggörandet av en övervakningskamera gynnar denne. Därför är det viktigt att säkra så att vandalism mot utrustningen görs svårare samt att man larmar vid åverkan.

Läs mer

Videorörelseavkänning

videorörelseavkänning

Panasonics Videorörelseavkänning ger en mer tillförlitlig och effektiv övervakning eftersom funktionen förhindrar förlusten av viktiga scener. Funktionen är så pass intelligent att den kan upptäcka rörelser med extrem precision. Det bästa är att den kan skilja på onormala rörelser och exempelvis ett träd som rör sig på grund av vind.

Läs mer

Variabel upplösning

variabel upplösning

Med funktionen variabel upplösning kan en del av bilden sparas i hög upplösning medan andra ointressanta delar av bilden sparas i lägre upplösning. Det gör att du kan spara bandbredd och slipper förbruka lagringsutrymmen.

Läs mer

Wide dynamic range

Wide Dynamic Range är en funktion för att återge tydliga bilder även vid omständigheter med problematisk bakgrundsbelysning där ljusintensiteten kan variera. Wide Dynamic Range gör att kameran kan fånga både ljusa och mörka områden i samma bild och visa upp detaljrikedom oavsett ljusförhållande.

Läs mer

Tvåvägs ljud

two way audio

Tvåvägs ljudkommunikation är en funktion som ger dig möjlighten att såväl höra ljud som kameran fångar upp, men det går även att kommunicera verbalt genom kameran. Du kan på så vis kommunicera med någon som står i närheten av själva övervakningskameran.

Läs mer

Övervakning i mobilen

mobil övervakning

Tack vare Panasonics världsledande teknik kan du följa det som händer i anknytning till ditt företag direkt i mobilen. Välj när du vill kolla eller låt övervakningskameran skicka ett meddelande när en speciell händelse sker. Perfekt för dig som inte befinner dig på arbetsplatsen för jämnan.

Läs mer