Kameraövervakning i mörker

För att en kamera ska se i mörker behöver man använda IR – Infrarött Ljus. För Panasonic så inbegriper det funktionalitet som kallas för True Day and Night.

Vad är True day and night

En True Day Night kamera har både bra bildkvalitet på dagen och på natten i svartvitt. Detta beror på att True Day Night kameror har ett inbyggt IR filter. Detta filter tar bort all störning från det infraröda ljuset. Detta filter läggs till på dagen och i lokaler med höga ljus nivåer, tack vare att det infraröda ljuset är borta kan kameran filma med korrekta färger. När natten kommer och ljusnivåerna sjunker tas IR filtret bort och kameran går in i svart vitt läge. Detta ger den superb skärpa och synlighet i mörkret.

Kameror och Infrarött ljus

De flesta kameror är mottagliga för infrarött ljus vilket kan användas för att se i mörkret. Det infraröda ljuset ger dock en störning med ett svagt glödande rött något som stör färgerna i bilden och gör dess bildkvalitet sämre. Panasonics övervakningskameror får således mycket bättre kvalitet på sina bilder eftersom de tar bort sina mörkerseendeegenskaper under dagtid.

Fördelar med kameraövervakning med mörkerseende:

  • Man slipper ha lysen tända på natten, vilket sparar energi.
  • Kan gömmas bättre på natten. Eftersom ingen extra belysning krävs.